ANKARA / YENİMAHALLE - Yenimahalle Özel Eğitim Uygulama Okulu III. Kademe

Kenan KARLIDAĞ - Okul Müdürü

1977 yılında Sivas´ta doğmuştur. İlkokulu Sivas Yıldızeli Topulyurt ve Tokat Artova Ulusulu Köyünde, ortaokulu ve liseyi ise Tokat’ın Zile ilçesinde okumuş olup, liseyi okul ikincisi olarak tamamlamıştır. 1999 yılında Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sınıf Öğretmenliğinden onur öğrencisi olarak mezun olmuş, aynı yıl öğretmenliğe başlamıştır. 2005 yılında Ankara genelinde öğretmenler arasında düzenlenen kompozisyon yarışmasında il ikincisi olmuştur. Yazılı sınavla 2006 yılında müdür yardımcılığı görevine atanmıştır. 2007 yılında Ankara Üniversitesi Eğitim Yönetimi, Teftişi, Ekonomisi ve Planlaması bölümünde başladığı yüksek lisansını 2009 yılında tamamlayarak bölümden birincilikle mezun olmuştur. 2008 yılında Yaygın Eğitim Kurumları Arası Türk Halk Müziği Koro Yarışmasında Türkiye ikinciliği elde etmiştir. Okul müdürlüğü yazılı sınavında Türkiye 2.si Ankara 1.si olmuş, bu kapsamda 2010-2014 yılları arasında 5 yıl Etimesgut Türkkonut Emel Önal İlköğretim Okulu Müdürlüğü yapmıştır. Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliğine ilişkin 2013 yılında açılan Şube Müdürlüğü yazılı sınavını kazanmıştır. Bu dönemde müdürü olduğu okul, Lise Giriş Sınavı SBS başarısında 2009-2012 yılları arasının en hızlı yükselen tek okulu olmasının yanında, Ankara’nın en başarılı ilk 50 okulu arasında ilan edilmiştir. 2014 yılında okul müdürlüğü görevinden ayrılmış olup; 2014-2021 yılları arasında Sincan Özel Eğitim Meslek Okulunda  müzik öğretmeni olarak çalışmıştır. Müzik Öğretmenliği sırasında TÜBİTAK projesi kapsamında tüm Türkiye´deki Özel Eğitim Uygulama Okullarının I. II. ve III. Kademe Müzik ve Oyun Ders Programlarını, Ders Kitaplarını ve Öğretmen Kılavuz Kitaplarını yazmıştır. Aynı zamanda ikinci üniversite kapsamında 2014 yılında Anadolu Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden iki kez Onur Belgesi alarak, 2020 yılında ise Sosyoloji Bölümünden mezun olmuştur. Tekrar 15.01.2021 tarihinde Yenimahalle Özel Eğitim Uygulama Okulunda I. II. ve III. Kademe Okul Müdürü olarak göreve başlamıştır. Gerek öğretmenliği gerekse okul yöneticiliği sürecinde ulusal ve uluslararası projeler yürütmüş olan Kenan Karlıdağ, 2022 yılında uhdesine verilen Kurucu Müdürlük görevine binaen Özel Gereksinimli Bireyler için açılan Yenimahalle Özel Gönüller Halk Eğitimi Merkezini kurmuştur. Halen Yenimahalle Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürü olarak görevini sürdürmektedir.