T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / YENİMAHALLE - Yenimahalle Özel Eğitim Uygulama Okulu III. Kademe

Yenimahalle Özel Eğitim Uygulama Okulu III. Kademe

Telefon
03125127003
Belgegeçer
03125127067
WEB
https://yenimahalleozelegitimuygulama.meb.k12.tr
Adres
ATA MAH. 3772 CAD. B BLOK NO 18B YENİMAHALLE / ANKARA
Vizyon
Öğrencilerimizin;  Topluma ve kendilerine faydalı, özgüveni gelişmiş, sorumluluk sahibi bir birey olarak davranmasını ve toplum tarafından kabul görmesini sağlamak.  Her alanda, her faaliyette yeteneklerine uygun etkinliklerde uyumlu bir şekilde yer almalarını sağlamak.  Sosyal iletişim becerilerini geliştirerek, yeterlilikleri doğrultusunda, yapabildikleri ile mutlu olabilecekleri ve yaşamlarını bağımsız bir şekilde sürdürebilecekleri engelsiz bir yaşam imkânı sağlamak. Mensuplarının; Çatısı altında bulunmaktan huzur duyduğu ortam hazırlamak.
Misyon
Öğrencilerimizin  Toplumun bir parçası olduğu ile ilgili sosyal farkındalık yaratmak.  Bireysel yeteneklerini keşfederek yetenekleri doğrultusunda gelişimlerine katkı sağlamak.  Kendini ifade becerilerini yetkinleştirmek.  Bağımsız yaşam becerileri konusunda gelinebilecek en üst düzeye ulaşmalarını desteklemek.  Eğitsel ve sosyal gelişimlerini destekleyerek, özel öğretim yöntem ve araç-gereçleri kullanarak, topluma uyumlarını sağlamak.  Üst öğrenime, iş-meslek alanlarına hazırlanmalarını ve kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını ve üretken olmalarını sağlamak.
Başarılar
Öğretmen :34
Öğrenci :55
Derslik :9
Çok Amaçlı Salon :4
Spor Salonu :2
Müzik Sınıfı :2
Resim Sınıfı :4
Kütüphane Kitap Sayısı :540
Yemekhane :1
Revir:1
Öğretim Şekli :NORMAL EĞİTİM
Saatler
09:30 - 14:50
Isınma
DOĞALGAZ
Bağlantı
ADSL
Yabancı Dil
Ulaşım
Otobüs,Minibüs. Sincan´dan 549 no´lu otobüs, Sincan Fatih Dolmuşu (meydandan sağ yönde ayrılan hat),Eryaman 541 no´lu otobüs.
Servis Bilgisi
Öğrenci Servisi
Yerleşim Yeri
ATA MAH. 3772. CAD. B BLOK 18/B YENİMAHALLE ANKARA
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
İlçe merkezine 26 KM
Kontenjan Bilgileri
64
Sportif Etkinlikler
Bilimsel Etkinlikler
Proje Çalışmaları
Diğer Hususlar
2020 yılında Yenimahalle Özel Eğitim Uygulama Okulu adı altında inşaatı tamamlanan okulumuz, okul müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü teklifi üzerine 09.09.2020 tarihinde Eğitim Öğretime açılmıştır.
Yazdır